Vi fortsätter med att på de flesta söndagseftermiddagar ha en aktivitet.
Här är vårens alla olika aktiviteter.

Söndag 28 februari Öppning
Söndag 6 mars Museet är öppet
Söndag 13 mars Kåseri
Söndag 20 mars Kåseri
Torsdag 31 mars Årsmöte
Söndag 3 april Reparbeten
Söndag 10 april Kåseri
Söndag 17 april Kåseri
Söndag 24 april Kåseri
Söndag 1 maj Invigning
Söndag 8 maj Vandring
Söndag 15 maj Kåseri
Söndag 22 maj Film
Söndag 29 maj Vandring

Öppning
Vi öppnar för vårsäsongen den 28 februari. Det innebär att vi har öppet på söndagar klockan 14.00 – 17.00 och de allra flesta söndagarna har vi någon form av program klockan 15.00.

Om kvinnor på gamla Råå
Söndagen den 13 mars klockan 15.00 kåserar Elsa Lena Ryding om Hustrur, änkor, systrar, döttrar till sjömän och fiskare – kvinnans arbete och livsvillkor på land.

Bengta Möller f Hansson 1840-82 6 barn 4 blev vuxna Dog i TBC Farmos mor. Född och död i huset

Bengta Möller

Cedergrens plantskolas 101-åriga historia och utveckling.
Söndagen den 20 mars klockan 15.00 berättar Krister Cedergren om den anrika plantskolan. Krister driver i tredje generation Cedergren & Co. Plantskola på Råå.

IMGP8382

Cedergrens plantskola

Årsmöte
Torsdagen den 31 mars klockan 19.00 är det museiföreningens årsmöte i Raus församlingsgård, Kielergatan 25, Råå.
Efter årsmötesförhandlingar och information kåserar Hans-Olof Ohlsson över ämnet Barkskeppet Tana – Rååflottans stolthet och morfars ögonsten.

Barkskeppet Tana

Reparbeten
Söndagen den 3 april klockan 15.00 visar Anita och Birgitta hur man bland annat tillverkar nyckelringsknopar och armband.

Råå IF 100 år – mer än bara fotboll
Söndagen den 10 april kl. 15.00 berättar föreningens ordförande Linda Borgström om Råå IF och dess verksamhet.

Råå IF

Råå GF – en gymnastikförening som funnits i över 90 år på Råå
Söndagen den 17 april kl. 15.00 får vi lära känna Råå GF och dess verksamhet.

GF2

Resor och upplevelser i indianland
Söndagen den 24 april klockan 15.00 berättar Hans-Olof Ohlsson om spännande möten och upplevelser från sina många resor i Nordamerikas indianland.

A_MG_7330

Invigning
Söndagen den 1 maj klockan 13.00 invigs årets utställning Flykten över sundet.

I Knussa Botillas fotspår
Söndagen den 8 maj klockan 15.00 leder Inger Thede en vandring längs vandringsleden på Nedre Läget. Samling på museet.

Skylt

Nordvästra Skånes sjövärnskår
Söndagen den 15 maj klockan 15.00 får vi information om vår allra närmaste granne och deras verksamhet.

sjövärnskåren

Två Rååprofiler: Rasse och Nocke
Söndagen den 22 maj kl. 15.00 visar Lars-Berne Mårtensson film om Ingvar ”Rasse” Rasmusson välkänd från hamnen och Råå Båtklubb, och Ulf ”Nocke” Göransson med berättelsen om världens längsta seglats till Snekkersten.

Nocke

I Knussa Botillas fotspår
Söndagen den 29 maj klockan 15.00 leder Stina Norling en vandring längs vandringsleden på Nedre Läget. Samling på museet.

Skylt