Det blir även i vår en programpunkt på söndagarna. Programmen blir så långt de nu är fastställda dessa.

40 år med Råå museum
Vi öppnar vårsäsongs program den 26 februari klockan 15.00 med ett kåseri av Ragnar Thornberg.

Ragnar

Ragnar Thornberg

Kulturdag på Råå
Söndagen den 5 mars klockan 15.00 visar vi film om en kulturdag på Råå omkring 1980.

Kulturdag

Trasmattetvätt

Från Fiskeboderne wed Råå till Fiskebodarna på Råå
Söndagen den 12 mars klockan 15.00 visar vi en film om Råå läges historia genom tio generationer från 1637 till 2001. Berättare: Hans Villius.

Hoddor

Hoddor vid Suran

Gamla Råå
Söndagen den 19 mars klockan 15.00 kåserar Nils Pålsson under temat Kaptensgatan på 1930-talet.

Nisse 3

Nils Pålsson

Rååprofiler
Söndagen den 26 mars klockan 15.00 kåserar Stina Norling under temat Färgstarka Rååbor i fokus.

Stina

Stina Norling

Årsmöte
Tisdagen den 28 mars klockan 19.00 är det museiföreningens årsmöte i Raus församlingsgård, Kielergatan 25, Råå.
Efter årsmötesförhandlingar och information kåserar Mona Green om Decauvillen – ”Lilla spöket”.
Kaffe med något gott till serveras.

Lilla spöket

Decauvillen – Lilla Spöket

Hans Rausing
Söndagen den 2 april klockan 15.00 visar vi en film om den evige entreprenören Hans Rausing.

Hans R

Hans Rausing inviger Motorhallen

Helsingborgs skolmuseum
Söndagen den 9 april klockan 15.00 berättar Rosita Wärring om skolmuseet och dess verksamhet.

Skolmuseet

Helsingborgs skolmuseum

Sjukdomar förr i tiden
Söndagen den 23 april klockan 15.00 berättar Elsa Lena Ryding om de sjukdomar som var vanligast förr i tiden.

Elsa Lena

Elsa Lena Ryding

Invigning
Måndagen den 1 maj klockan 13.00 inviger Åsa Rausing-Roos årets utställning Textilkonstnären Maja Sjöström