I höst blir det också söndagsaktiviteter. Det blir ett skiftande programutbud som leder fram till den stora julmarknaden.

FILM
Söndagen den 8 oktober klockan 15.00 visas film om M/S Stockholm och M/S Andrea Doria.

M/S Stockholm

Sea shanties
Söndagen den 15 oktober klockan 15.00 får vi lyssna till gruppen Howling Wind.

Guidning
Söndagen den 22 oktober klockan 15.00 kan du gå med på en guidad tur på museet.

Ragnar Thornberg

Höstmöte
Tisdagen den 24 oktober klockan 19.00 är det museiföreningens höstmöte i Raus församlingsgård, Kielergatan 25, Råå.
Bengt Högberg kåserar om Sjöräddningssällskapet.
Kaffe med något gott till serveras.
Entré inkl. kaffe: 40 kronor.

Bengt Högberg

Kåseri
Söndagen den 29 oktober klockan 15.00 kåserar Hans-Olof Ohlsson om Sitting Bull och Buffalo Bill.

Hans-Olof Ohlsson

Höstlovskul
Onsdagen den 1 november kl. 11.00 – 15.00 är det höstlovskul på museet då du kan välja bland

• AGENTJAKTEN – en jakt i museets vinklar och vrår
  • MUSEIDETEKTIVEN (ny version) – Vem har brutit sig in på museet?
  • SKATTKISTAN – Leta efter skatten med hjälp av en mystisk karta.
  • GÖMDA PIRATER – Var har sjörövarna gömt sig?
  • Vara kapten i styrhytten

Dessutom kan du gå runt på museet och få reda på hur det var att leva och arbeta i ett fiskeläge på farfars farfars tid.
Det kostar ingenting för barn som kommer i vuxens sällskap.
I övrigt – medföljande föräldrar och andra vuxna – gäller entréavgift 50 kronor.
Fritidsgrupper måste ringa och boka tid hos museet 042-26 11 31.

Söndagen den 5 november klockan 15.00 visas film med Lasse Rögare.

Lars ”Lasse Rögare” Svensson

Julmarknad
Söndagen den 26 november är det är julskyltning på Råå och julmarknad på Råå museum. Temat är gammaldags jul med aktiviteter för både barn och vuxna. Museet är öppet 12.00 – 18.00 och det är Fri entré.

På hela museet doftar det jul. Granris, saffran, glögg och kryddnejlikor väcker minnen.
I båthallen blir det försäljning från dignande bord av det som hör julen till som hemstöpta ljus, produkter från Raus stenkärlsfabrik, julhanddukar, julservetter, halmbockar, glöggmuggar, julpynt och tomtar.

Barnen kan lämna sina önskelistor till tomten i tomteverkstaden hela eftermiddagendagen.
Klockan 15.30 kommer gammeltomten med båt till museet .

Glögg och pepparkakor och kaffe/annan dryck och lussekatt finns till försäljning.

Julförsäljning
Vi fortsätter julmarknadsförsäljningen
onsdagarna 29/11, 6/12 o 13/12 kl. 15.00 – 19.00
söndagarna 3/12 och 10/12 kl. 14.00 – 17.00

Hemvändarfilm
Annandag Jul klockan 15.00 ger vi traditionsenligt alla hemvändare och alla andra möjligheten att se Harry Perborns och Paul Christianssons film om Råå från 1948-49.

Vinterliggare