Här är höstens aktiviteter.

Söndag 2 oktober   Film
Söndag 9 oktober   Kåseri
Söndag 16 oktober   Kåseri
Onsdag 26 oktober   Höstmöte
Onsdag 2 november   Höstlovsprogram
Söndag 20 november   Julmarknad
Onsdag 23 november   Julförsäljning
Söndag 27 november   Julförsäljning
Onsdag 30 november   Julförsäljning
Söndag 4 december   Julförsäljning
Onsdag 7 december   Julförsäljning
Söndag 11 december   Julförsäljning
Onsdag 14 december   Julförsäljning
Söndag 18 december   Julförsäljning
Måndag 26 december   Film

Tonfiske och vikingaskepp
Söndagen den 2 oktober klockan 15.00 visas film om

• Havhingstens rejse. En film om ett vikingaskepps resa över Nordsjön.
  • Tonfiske i Öresund på 1940-talet

Tonfisk lossas 1954

Så minns jag Valhallagatan
Söndagen den 9 oktober berättar Hasse Abrahamsson till bilder om hur det var att växa upp i Valhallagatan på 50-60-talen. Du kan välja kl. 14.00 eller kl. 16.00.
En modell av gatorna i området gjord av Rolf Sjölander visas.

Valhallagatan 3

Decauvillen – ”Lilla spöket”
Söndagen den 16 oktober kl. 15.00 berättar Mona Green om Decauvillen – ”Lilla spöket”.
Det i år 125 år sedan denna smalspåriga järnvägslinje HRRJ (Helsingborg-Råå-Ramlösa Järnväg) invigdes. Tänk – den hade först använts av besökare på världsutställningen 1899 i stora Paris och kom därefter att användas av rååborna för att ta sig till stan.

Lilla Spöket

Höstmöte
Onsdagen den 26 oktober kl. 19.00 är det museiföreningens höstmöte i Raus församlingsgård, Kielergatan 25, Råå.
Efter information kåserar Rolf Johansson från Landsarkivet i Lund över temat Nytta och nöje i arkiven – hur söker man information om till exempel släkten/gamla hus/båtar/redare.

Rolf J
Museikul
Onsdagen den 2 november kl. 11.00 – 15.00 är det museikul. Det kostar ingenting för dig som är skolelev i Helsingborgs kommun och kommer i vuxens sällskap. Läs mer > här

Agentlogga

Julmarknad
När det är julskyltning på Råå då är det julmarknad på museet. Temat för julmarknaden är gammaldags jul med aktiviteter för både barn och vuxna.

På hela museet doftar det jul. Granris, saffran, glögg och kryddnejlikor väcker minnen.
Det gamla fiskarhemmet är iordningställt inför julen och på granen på Golden Lady är klädd med gammalt julpynt.
I båthallen kan du handla från borden som är fyllda av nya och gamla ting som hör julen till. Du kan köpa kaffe/annan dryck och lussekatt eller värma dig med glögg och pepparkakor.
Rösta på något av de dukade julborden.
Speciellt för barnen: Träffa tomten i hans grotta och lämna din önskelista.

Museet är öppet 12.00 – 18.00 och det är fri entré.

Lagetgran

Julförsäljning
Vi fortsätter julmarknadsförsäljningen

onsdagarna 23/11, 30/11, 7/12 och 14/12  kl. 15 – 19
och
söndagarna 27/11, 4/12, 11/12 och 18/12 kl. 14 – 17

med försäljning av
hemstöpta ljus, julhanddukar. julservetter, halmbockar, glöggmuggar, julpynt och tomtar, produkter från Raus stenkärlsfabrik bland mycket annat.

Rösta på något av de dukade julborden. Söndagen den 18 december kl. 16.00 är det dragning av vinnarna i omröstningen.

Fri entré alla dagarna.

Vi bjuder på glögg.

Båt1

RÅÅ-filmen
Måndagen den 26 december – Annandag jul – visar vi Harry Perborns och Paul Christianssons film om Råå från 1948-49.
Är du uppväxt på Råå på den tiden? Ta då tillfället i akt att själv på nytt uppleva och att visa dina barn och barnbarn din barndoms uppväxtmiljö.
Filmen visas klockan 15.00. Ordinarie entréavgift. Museet är öppet 14.00 – 17.00.

Vinterliggare