Höstens söndagar på museet börjar med en serie filmvisningar. Filmerna handlar om människor och företeelser som tidigare har funnits på Råå och som av många är mycket saknade. Vi hoppas få se många medlemmar och andra på söndagseftermiddagarna framöver – riktigt sköna nostalgitrippar för de flesta.

Söndag den 3 oktober
Bröderna Leif och Bert Mårtensson berättar i filmen om sitt Orient Livs – den av många så saknade ICA-butiken på Rååvägen.

Söndag den 10 oktober
Denna söndag berättas i en av filmerna om Fiskarenas och sjöfolkets historia. Berättare är Hans Villius. Därefter visas filmen På båda sidor om ån från Helsingborgsfestivalen 1985.

Söndag den 17 oktober
Här kommer en riktig favorit i repris. Filmen har visats ett antal gånger och lockar lika många besökare varje gång. Filmen är från Råå museiförenings årsmöte på Raus församlingsgård i mars 2013, då ”Lasse rögare” berättar om sitt rögeri himmavid.

Filmerna visas kl 15.
Museet är öppet 14-17.
Entré: 75 kr/person. Medlemmar i Råå museiförening samt barn upp till 18 år betalar ingen entréavgift.

24 oktober 15 Howling wind spelar. Förhandsanmälan. FULLBOKAT. Har du fått en plats men får förhinder så hör av dig till museet så att att någon på väntelistan kan få din plats.

3 november 10 – 15 Höstlovskul Läs mer >>här

21 november 12 – 18 Julmarknad