2014 års utställning

Att inreda ett kryssningsfartyg – en resa i tiden med Tillberg Design 

Tillberg6

 

 

 

 

 

Tillberg Design of Sweden fyller 50 år och är idag en mäktig spelare på den internationella marknaden för kryssningsfartyg. Det räcker väl att säga Queen Mary 2 eller Disney Cruise Line, för att alla med kryssningsdrömmar ska studsa till.

I sommar möts du av en spännande utställning som berättar om företagets framgångsrika koncept. Du har säkert redan läst om de meriterande uppdragen, inte minst Titanic 2, nu får du se resultatet på nära håll.

Sedan 2006 ägs Tillbergs av Karin Falk, Fredrik Johansson och Michael Jackiewicz, alla aktiva inom företaget. Tillsammans med 25 anställda finns det ”gamla” Vikenföretaget numera i Höganäs, men har också kontor i Polen och är på väg att etablera sig i Florida.

Avancerad fartygsinredning är företaget mest känt för men nu finns såväl hotell som butiker med bland uppdragsgivarna.

Kryss

 

 

 

 

Lennart Möller ställer ut akvareller

Mollertavla

 

 

 

 

 

Bildkonstnär Lennart Möller är välkänd för de flesta Rååbor. Hans mjuka akvareller med motiv från hamnen och stranden och de nostalgiska gatubilderna finns representerade i många av våra hem. I sommar intar Lennart museet med sina akvareller med motiv från Råå.

Idag bor Lennart i Mörrum. Han målar fortfarande flitigt i såväl olja som akvarell och hans alster finns ofta med på auktioner i Skåne och Blekinge.

 

Hans Liljekvist – Råås idrottsprofil nr 1

Hans L 2

 

 

 

 

 

 

Hans Liljekvist (1923 – 2014) tillhör 1920-talets generation, på 40-talet toppade han sin karriär som en av Sveriges främste friidrottare. Hans löpsteg var snabbt, hans längdhopp långt utöver det vanliga.

Vi visar idrottsminnen från hans färgstarka karriär. Vi har fått låna spännande material från Idrottsmuseet och familjen Liljeqvist

<<Tillbaka